Vincent Van Quickenborne heeft een heldere mening over El Kaouakibi

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Sihame El Kaouakibi staat al enkele weken in het oog van de storm nadat bekendraakte dat ze wellicht sjoemelde met subsidies. Minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vindt het ongepast dat ze nog in het parlement blijft zetelen.

Sihame El Kaouakibi besliste zelf uit Open Vld te stappen, maar blijft wel in het Vlaams parlement zetelen. Ze blijft zo ook de riante parlementaire wedde van 6.000 euro per maand opstrijken.

"Ik denk dat het in deze context absoluut niet past om nog langer in het parlement te zitten. Ik denk dat ze beter haar verdediging zou opnemen, daar tijd voor zou nemen. Dat doen vanuit een parlementaire zetel lijkt mij niet aangewezen", stelt Vincent Van Quickenborne in gesprek met VTM Nieuws.

"Het gerechtelijk onderzoek loopt en als minister van Justitie moet ik zeggen dat de feiten eerst moeten worden bewezen vooraleer dat mensen schuldig verklaard kunnen worden."

"Maar als je al die gegevens samen neemt en het feit dat er geen afdoend antwoord op komt, dan maakt mij dat ook wel ongerust."