Vlaams Parlement grijpt drastisch in na langdurige afwezigheid El Kaouakibi

door: STS
Sihame El Kaouakibi
Afbeelding bron: Photonews

Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement wil paal en perk stellen aan het ziekteverlof met behoud van volledige wedde voor parlementariërs.

Recent raakte bekend dat Sihame El Kaouakibi al sinds oktober afwezig bleef uit het Vlaams Parlement. De Open Vld-politica zou naar verluidt met een burn-out kampen. Ze behield echter haar volledige loon.

"Het Uitgebreid Bureau is het erover eens om het statuut van de volksvertegenwoordiger verder kritisch onder de loep te nemen", laat Liesbeth Homans, voorzitter van het Vlaams Parlement, weten.

Controlearts

"Aangezien er bij volksvertegenwoordigers geen werkgever-werknemerrelatie is, werd er beslist om extern juridisch advies in te winnen zodat er op een juridisch sluitende manier een controlearts gestuurd kan worden bij langdurige ziekte."

"Het Bureau wil ook dat er sancties opgelegd kunnen worden bij misbruik en laat dit mee juridisch onderzoeken."

Loon

In de loop van de maand mei komt de interparlementaire werkgroep Sociaal Statuut van de Volksvertegenwoordiger voor het eerst samen.

"Ook daar zal het Vlaams Parlement pleiten voor een modernisering van het statuut en een vermindering van het parlementair loon in geval van langdurige afwezigheid."