"Waarom zou je gaan werken in de Delhaize? Wie thuis zit, lacht je gewoon uit"

door: MRO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever is bijzonder hard voor de koers die de regering-De Croo vaart. Volgens de voorzitter van N-VA beloont de Vivaldi-regering de mensen die niet werken, terwijl de werkenden geen voordelen genieten en de rekening moeten betalen.

De Wever ziet een duidelijk verschil tussen de Vlaamse en federale regering in de aanpak van de energiefactuur. "Als je naar de heffingen in de energiefactuur kijkt, dan zijn de federale alleen maar verhoogd, ook door deze regering."

"Eerst heeft men de prijs enorm verhoogd en dan heeft men een korting gegeven en dan alleen voor de inkomens. Iemand die aan de kassa werkt in de Delhaize, dat zijn niet de hoogste inkomens, zal er niet van genieten. Het zijn de passieven die zullen genieten", vertelt de N-VA-voorzitter in De zevende dag op Eén.

"De Vlaamse regering heeft haar heffingen afgebouwd voor een bedrag van 200 euro per gezin ondertussen. De Vlaamse regering geeft dat aan alle gezinnen, ook aan de mensen die gewoon gaan werken. Dat is een enorm verschil tussen de Vlaamse centrumrechtse regering die opkomt voor mensen die werken en de Vivaldi-regering die opkomt voor mensen die niet werken."

"Tegelijk zeggen zij dat mensen die niet werken zouden moeten gaan werken, maar men maakt het altijd maar oninteressanter om te werken. Waarom zou iemand nog aan de kassa van de Delhaize gaan zitten? IJe krijgt geen enkel voordeel. De mensen die thuis zitten, die lachen je gewoon in je gezicht uit."

Altijd mee? Download de gratis app van Redactie24