"Wereldvreemde" Conner Rousseau krijgt stevige kritiek: "Voor hem zijn huisvrouwen profiteurs!"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau krijgt kritiek na een uitspraak die hij deed over huismannen en huisvrouwen. Die moeten volgens hem ook aan de slag, al is het deeltijds.

De voorzitter van Vooruit had in Het Nieuwsblad gezegd dat hij een gesprek had met een vrouw die ervoor koos om zonder uitkering thuis te blijven om voor haar kinderen te zorgen.

Rousseau merkte echter op dat zij ook gebruik maakt van de wegen, haar kinderen ook naar school gaan en ze ook kan rekenen op de gezondheidszorg indien ze ziek zou worden.

"Ik vind dat iedereen die kan werken, zijn deel moet doen. Mijn moeder was alleenstaande en die heeft toch ook voor haar kinderen gezorgd?", zegt Rousseau in de krant.

"Veel vrouwen met een migratieachtergrond kiezen er vandaag voor niet te werken. We moeten hen meer kansen geven om zich te emanciperen op de arbeidsmarkt."

Vlaams Belang reageerde scherp op Twitter. "Voor Vooruit zijn ouders die ervoor kiezen hun kinderen zelf op te voeden dus profiteurs die niet werken. Huisvrouw of huisman is voor Rousseau geen voltijdse bezigheid. Wereldvreemd!"