Wouter Beke is kritiek zat: "We zijn bij de betere van de klas"

door: STS
Wouter Beke
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister voor Volksgezondheid Wouter Beke (CD&) is de negatieve berichtgeving over de vaccinatiecampagne beu.

Binnen de Vlaamse regering is irritatie ontstaan over de kritiek op de Belgische vaccinatiecijfers. Als je de cijfers gaat opsplitsen en enkel naar Vlaanderen kijkt, doen we het niet slecht, luidt het.

"Als je de Vlaamse cijfers in Europees perspectief bekijkt en vergelijkt, zitten we toch wel bij de betere leerlingen van de klas", zei Beke op Eén. "Dat is belangrijk, ook voor de motivatie van de mensen, voor degenen die vandaag elke dag eraan werken om die vaccins te kunnen toedienen."

"Maar ook voor de mensen die graag gevaccineerd willen worden. Want vaak wordt het beeld opgeroepen dat het nog heel lang zal duren, dat het quasi onmogelijk zal zijn, dat we misschien de zomer niet zullen halen, enzovoorts."

"Wel, Vlaanderen is klaar om te vaccineren. Onze vaccinatiecentra zijn klaar. We zijn begin maart, dat was de opdracht en we zijn er volop mee bezig. We doen het goed in Vlaanderen. Als de leverschema's een realiteit worden, kunnen we het gros van de mensen gevaccineerd hebben tegen de zomer. Maar alles hangt natuurlijk af van de levering van de vaccins."