Zo boos was Sammy Mahdi nog nooit: "Gore idioten!"

door: STS
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) heeft gereageerd op het feit dat sommige mannen aangeven dat ze maar al te graag een Oekraïense vrouw willen opvangen.

Maandag bleek dat de beheerder van de Facebookpagina 'Steun Oekraïne' berichten kreeg toegestuurd van alleenstaande mannen die een Oekraïense vrouw willen opvangen (lees er hier meer over).

Mahdi juicht de algemene solidariteit van de bevolking toe, maar dringt tevens aan op een gecoördineerde aanpak, om wantoestanden te vermijden.

"Net omdat er zo'n grote golf van solidariteit is en er heel wat mensen van alles willen doen, moet je dit vanuit de overheid voor een stuk mee begeleiden", zei Mahdi op Radio 1.

"Je had die Facebookgroep die in het nieuws is gekomen, waarin mensen het heft zelf in handen wilden nemen en zelf de dispatching van vluchtelingen naar particulieren wilden gaan regelen. Waarbij je heel wat negatieve commentaar krijgt en ook een aantal gore idioten hebt die daar tussen komen en die opmerkingen maken die totaal wansmakelijk zijn."

"Dus als je dat niet vanuit de federale overheid ergens mee gaat coördineren - in samenwerking met de gouverneurs, het Nationaal Crisiscentrum en de gemeenten - dan riskeer je dergelijke praktijken te krijgen."

Mis niets dankzij de gratis app van Redactie24