Zuhal Demir boos: "Onze helden van de zorg worden bespot, bespuwd, geduwd en geslagen"

door: MRO
Zuhal Demir
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) verneemt dat er heel wat agressie is tegen hulpverleners en maakt zich daar zeer boos over. Wie geen respect kan opbrengen voor zorgverleners verdient het om gestraft te worden, benadrukt de politica.

Op haar Facebookpagina verwijst Zuhal Demir naar het applaus dat we bijna 2 jaar geleden gaven aan de zorgverleners.

"Nu, bijna twee jaar later, is de sfeer anders, grimmig, agressief. Hulpverleners zeggen me zelfs: grimmiger en agressiever dan ooit te tevoren. Onze helden van de zorg worden bespot, beschimpt, bespuwd, geduwd en geslagen."

"Ze verdienen beter, veel beter dan dat. Ze zijn en blijven onze helden van de zorg. Want ook vandaag wagen zij hun leven, draaien zij overuren om deze pandemie weer wat onder de knoet te krijgen", schrijft Demir.

"Ik begrijp dat mensen dat vermaledijde virus beu zijn. Wie niet? Ik begrijp dat mensen de harmonica-maatregelen van versoepelen en verstrengen vervloeken. Maar wat ik niet begrijp is dat al die ergernissen kunnen leiden tot welke agressie ook. We mogen dit nooit aanvaarden. Nooit. Never. Jamais. Asla. Niet in het algemeen, en zeker niet naar wie ons verzorgt wanneer we daar nood aan hebben."

"Het zorgpersoneel verdient beter dan deze agressie. Zij staan er wanneer onze (groot)ouders en (klein)kinderen, onze buren of voetbalkameraden hen nodig hebben. Zulke mensen behandel je met liefde en respect."

"Mensen die dat niet kunnen opbrengen, verdienen het om gestraft te worden. Ik hoop dan ook dat zorginstellingen daarom ook bij elke agressie altijd de politie bellen en klacht indienen, en dat politie en parket hier dan ook meteen – zoals in een Omzendbrief is vastgelegd – de gepaste aandacht aan besteden."

"Maar ik wil graag positief eindigen. Als wij nu eens met z’n allen, wanneer we naar het ziekenhuis, woonzorg- of vaccinatiecentrum eens extra ons best doen om de hooligans en Neanderthalers te tonen hoe het wel moet: onze zorgverleners met respect en liefde behandelen."