Derde prik tegen corona? Ministers hebben belangrijke beslissing genomen

door: STS
Wouter Beke
Afbeelding bron: Photonews

De verschillende ministers van Volksgezondheid hebben zaterdag vergaderd over het toedienen van een derde prik tegen het coronavirus.

Er is besloten om voorlopig geen derde prik, ook boosterprik genoemd, toe te dienen aan de algemene bevolking. Voor die beslissing baseerden de ministers zich op advies van de Hoge Gezondheidsraad.

Het zorgpersoneel krijgt wél een derde prik, het zoals huisartsen, thuisverplegers en apothekers. Dat zal wellicht vanaf half november gebeuren.

"Ik denk dat we vandaag een belangrijke stap zetten om de mensen in de zorg die derde prik te geven", zei Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) op VTM.

"Als we dat samentellen met de 65-plussers en de patiënten met een verzwakt immuunsysteem wil dat zeggen dat we één op de drie mensen intussen al een derde prik zullen geven."

2022

"We hebben tevens afgesproken dat de voorbereidingen worden getroffen om ook die derde prik aan de hele bevolking te geven. Het blijft mijn persoonlijke overtuiging dat we in de loop van 2022 ook nog verder aan het prikken zullen zijn."