Zuhal Demir is het kotsbeu: "Hun extreme arrogantie moet stoppen"

door: STS
Zuhal Demir
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) is de houding van 3M kotsbeu. Ze is wel tevreden dat een deel van de productie verplicht stilgelegd moet worden.

De 3M-fabriek in Zwijndrecht kwam in opspraak doordat er PSOS-vervuiling werd aangetroffen in de wijde omgeving rond het gebouw.

De Vlaamse overheid legde vorige week vrijdag samen met het Agentschap Zorg en Gezondheid een veiligheidsmaatregel op aan 3M. Alle productieprocessen die een uitstoot van PFAS naar de omgeving kunnen veroorzaken, moesten stopgezet worden.

3M spartelde tegen, maar de Raad van State heeft nu beslist dat de veiligheidsmaatregel van de Vlaamse overheid niet wordt geschorst. Tot tevredenheid van Zuhal Demir.

"Dit bevestigt dat een multinational die de fine fleur van de advocatuur voor zijn kar spant, niet op kan tegen de bescherming van de gezondheid van de mensen", stelt de minister in een persbericht.

"Ik hoop dat hun gedrag zonder enige verantwoordelijkheidszin dan ook wijzigt. De extreme arrogantie die we hebben gezien leidt niet tot oplossingen en moet stoppen."