Klant heeft vervelende ervaring in winkel: "Ik heb de boel laten staan en ze konden het terugzetten in de rekken"

door: STS
Shopping - ruzie - boze klant
Afbeelding bron: Shutterstock/ALPA PROD

Met de bankkaart betalen - eventueel zelfs contactloos - of via het scannen van een QR-code, wint aan populariteit.

Toch zijn winkels verplicht om ook cash geld te aanvaarden. Test Aankoop noemt het zelfs "onaanvaardbaar" dat handelaars cash geld zouden weigeren (lees daar hier meer over).

Wij stelden op onze Facebook-pagina de vraag: "Betaal jij in de winkel tegenwoordig nog met cash geld? Waarom wel of niet?"

"Cash. Vorige week wilden ze het in een bepaalde winkel niet aannemen. 'Alleen met de kaart', zei de verkoopster. Ik heb de boel laten staan en ze konden het terugzetten in de rekken", getuigt Ronny.

"Zoveel mogelijk, want het is belangrijk om te voelen waar je voor gewerkt hebt. En je wordt via de bank en de staat al genoeg gecontroleerd", vindt Eddy.

"Nee, altijd met de kaart, omdat het gemakkelijk is", vindt Jeanne.

"Ik wil niet dat ze weten wat er op mijn bord komt, want als onze regering weet dat de bevolking twee keer per week biefstuk eet, gaan ze ons nog meer belasting doen betalen, tot we alle dagen choco moeten eten", vreest Geert.

"Altijd cash, en ik krijg dikwijls te horen dat het niet aanvaard wordt. Dan wijs ik de handelaar graag op de verplichting om elke wettig betaalmiddel te aanvaarden", schrijft Tine.

"Nee. Veel gedoe en niet hygiënisch", is Christel van mening.

"Jawel, je hebt meer overzicht over je geld. Velen geven maar uit, tien euro hier, vijf of twintig euro daar. En dan zitten ze halverwege de maand zonder geld", zegt David.

"Nee, al lang niet meer. Altijd met de kaart. Ik heb geen euro op zak", zegt Filip.

"Zeker weten. Zo weet je tenminste de waarde van het geld nog. Plus je staat niet met rode wangen als de kaart niet werkt doordat het systeem platligt", schrijft Kris.

"Kleine bedragen wel. Heb wel altijd cash op zak, je weet maar nooit", zegt Pascale.

"Ja, ik betaal nog steeds met cash. Ik doe dit om mijn weekbudget niet te overschrijden", laat Anja weten.

"Nee, dat is verleden tijd, denk ik. En dan kunnen ze ook niets uit je zakken stelen", merkt Martine op.

(Archieffoto ter illustratie)

Tags geld cash