Wees voorzichtig met wat je koopt bij de supermarkt: “Is bij 80% van de producten zo, maar mensen beseffen dat niet”

door: PMN
Supermarkt - Delhaize
Afbeelding bron: Photonews

De Nederlandse journalist Teun van de Keuken haalt zwaar uit naar de voedingsindustrie. Hij schuwt de harde woorden niet.

De Nederlandse journalist Teun van de Keuken heeft met ‘De mens is een plofkip. Hoe de voedingsindustrie ons ziek maakt', een nieuw boek uit. Het mag duidelijk zijn dat hij razend is op de voedingsindustrie.

“Ik heb jarenlang met het tv-programma ‘Keuringsdienst van waarde’ onderzoek gedaan naar de voedingsindustrie”, licht Teun toe in Check. “Na verloop van tijd besef je dat er iets fundamenteels mis is. De hele voedingsindustrie deugt niet.”

De journalist verwijst naar de supermarkten. “Zo’n 80 procent van de voedingswaren in de supermarkt zijn ongezond, dat beseffen veel mensen niet. Ze worden misleid.”

"De voedingsindustrie maakt producten waar wij ziek van worden, en de overheid laat het toe"

“De voedingsindustrie draait op suiker, vet en zout”, legt hij verder uit. “Met daarbij nog allerlei emulgatoren en bindmiddelen om het lekkerder en makkelijker verteerbaar te maken.”

"Proefpersonen moeten vragenlijsten invullen en er wordt zelfs getest hoe hun hersenen erop reageren. We worden aan eten verslaafd gemaakt. De voedingsindustrie maakt producten waar wij ziek van worden, en de overheid laat het toe.”

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp

Tags supermarkt