WhatsApp lanceert belangrijke vernieuwing: "De tijd is eindelijk rijp"

door: MRO
whatsapp
Afbeelding bron: Unsplash

WhatsApp is de app die de meeste mensen gebruiken om berichten naar elkaar te sturen. Voortdurend wordt er gewerkt aan nieuwe functies en zo introduceert WhatsApp nu Kanalen.

WhatsApp kondigt de lancering van Kanalen en is hierover zeer enthousiast. "We denken dat de tijd eindelijk rijp is om een eenvoudige, betrouwbare en privé-uitzendingstool te introduceren en hopen dat je deze in de komende maanden en jaren met plezier zult gebruiken", klinkt het.

Kanalen zijn een eenvoudige, betrouwbare en privé-manier om belangrijke updates van mensen en organisaties rechtstreeks op WhatsApp te ontvangen. Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers op een apart tabblad, dat de naam 'Updates' krijgt, alle kanalen vinden die ze volgen, naast hun chats met familie, vrienden en community's.

Beheerders kunnen tekst, video's, foto's en peilingen verzenden. Om gebruikers te helpen bij het vinden van relevante kanalen, werkt WhatsApp aan een doorzoekbare directory waarin ze updates kunnen vinden over hun hobby's, sportteams, lokale instellingen en nog veel meer.

Bovendien kunnen gebruikers lid worden van kanalen door middel van uitnodigingslinks die via chats, e-mails of online worden verzonden. 

Privacy

Privacy staat centraal bij WhatsApp's Kanalen. Beheerders kunnen gerust zijn dat hun telefoonnummer en profielfoto niet worden getoond aan volgers. Daarnaast blijft het telefoonnummer van gebruikers die een kanaal volgen, verborgen voor de beheerder en andere volgers. Dit geeft gebruikers de volledige controle over wie ze volgen en zorgt voor een veilige en privé-ervaring.

Met de introductie van Kanalen streeft WhatsApp ernaar om de meest privacy-gerichte uitzendingsdienst te bieden aan haar miljarden gebruikers over de hele wereld. Het platform zet zich in om persoonlijke informatie van zowel beheerders als volgers te beschermen.

Tags whatsapp