Iedereen met een auto moet het doen bij vriesweer: je bespaart kosten en je rijdt veiliger

door: MRO
koude ijs auto
Afbeelding bron: Pixabay

Het is algemeen bekend dat regelmatige controle van de bandenspanning van uw auto essentieel is. Tijdens de koude wintermaanden, wanneer de temperatuur daalt tot onder het vriespunt, wordt dit nog belangrijker.

Bij vriesweer kan de bandenspanning dalen. Als de temperatuur daalt, krimpt het luchtvolume binnen uw banden, waardoor de bandenspanning vermindert. Dit fenomeen wordt vaak versterkt door vriesweer. Daardoor presteren de banden minder goed en kunnen ze sneller slijten.

Rijden met een verkeerde bandenspanning heeft niet alleen invloed op de prestaties van uw auto, maar ook op de veiligheid. Zo kan het de wegligging van uw auto beïnvloeden, waardoor de kans op slippen en verlies van controle over het voertuig groter wordt, zeker op ijzige en gladde wegen.

Geld besparen met de juiste bandenspanning

De bandenspanning heeft een invloed op het brandstofverbruik van uw auto. Banden met een te lage bandenspanning hebben een grotere rolweerstand, waardoor de motor harder moet werken en dus meer brandstof verbruikt. Door de bandenspanning te controleren en op het juiste niveau te houden, kunt u op uw brandstofkosten besparen.

Daarnaast gaan banden met een correct ingestelde bandenspanning ook langer mee. Onder-opgepompte banden slijten namelijk sneller aan de randen, terwijl over-opgepompte banden sneller slijten in het midden.

Dit betekent dus dat door eenvoudige controle en onderhoud, u de levensduur van uw banden kunt verlengen en dus ook hier kosten kunt besparen.

Tags auto