Ongenoegen over elektrische auto's: "Als ik van lucht leef kan ik er misschien één kopen"

door: MRO
elektrische auto laadpaal
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De toekomst is aan de elektrische wagen, maar daar is niet iedereen even gelukkig mee. Wij vroegen aan onze lezers wat voor hen de belangrijkste reden is om geen elektrische wagen te kopen.

Uit een eerdere vraag bleek al dat de grote meerderheid geen elektrische wagen wil aankopen. We stelden onze lezers daarom de vraag wat hun belangrijkste reden is om niet over te gaan tot de aankoop van een elektrische auto.

De kostprijs, het gebrek aan een laadpaal en het beperkte rijbereik zijn de voornaamste redenen, zo blijkt uit de bijna 3.000 reacties. Al opperen sommigen ook dat de elektrische auto niet beter is voor het milieu. Een greep uit de reacties.

"Ik heb me nog een nieuwe op benzine gekocht en hopelijk gaat hij de rest van mijn leven mee. Met mijn pensioen en als alleenstaande krijg ik geen elektrische meer bij elkaar gespaard, tenzij een golfkar maar dan moet ik naar Knokke verhuizen en dat lukt zeker niet."

"Omdat alles wat in ons strot geduwd wordt door de overheid alleen maar meer geld kost voor de gewone werkende mens."

"Prijs en gebrek aan oplaadmogelijkheid. Ik woon in een rijhuis en heb geen eigen oprit."

"Omdat ze snel in brand schieten, omdat er kinderarbeid met gemoeid is (lithium voor de batterij wordt door kinderarbeid bekomen). Omdat het helemaal géén 'groene' wagen is!"

"Omdat we weer in een richting geduwd worden die voor de groten goed uitkomt....is ook ooit zo geweest met de dieselwagens. Nu vuil smerig, slecht voor milleu...al zijn de nieuwe diesels heel goed. De batterijen moeten gemaakt worden en gerecycleerd soms in erbarmelijke toestanden, waar van milieu geen sprake is en met kinderarbeid....maar geen probleem als hier de hoofden maar in dezelfde richting kijken. Duur, niet voor iedereen...dus een uitstekende manier om binnen x aantal jaren te zeggen: 'geen andere auto's op de baan'. En zo kunnen ze de wegen open krijgen."

"Veel te duur in aanschaf wagen en nadien het verbruik, oplaadproblematiek voor mensen die geen eigen oplaadpaal kunnen gebruiken/installeren thuis. Tekorten aan elektriciteit en kostprijs. Geluidloos dus waarschijnlijk nog meer ongevallen, te korte afstanden mogelijk af te leggen etc etc. Een slechte opgedrongen evolutie als je het mij vraagt. Weer een ondoordachte 'maatregel'."

"Met mijn pensioen, als ik 4 jaar van lucht leef kan ik misschien ene kopen."