Veel klachten over autokeuring: "Een omweg om de tarieven te verhogen"

door: STS
Autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

De Vlaamse Ombudsman noemt de autokeuring klantonvriendelijk. Hij krijgt met name veel klachten dat er zaken mis lopen met het reservatiesysteem.

Wij vroegen op onze Facebookpagina aan de lezers of zij dit ook al ondervonden hebben.

"Ik krijg mijn uitnodiging en ik kan geen afspraak krijgen binnen de voorziene periode. Dus moet ik 8,80 euro meerprijs betalen. Het is dus gewoon een omweg om de tarieven te verhogen. Schande", zegt Sylvie.

"Het zijn bandieten. Uitnodiging krijgen, dezelfde dag een afspraak willen maken en alles is volzet. Met als gevolg weer eens een boete", schrijft Koen.

"Wij hebben ook altijd hetzelfde voor. Garagisten boeken alle afspraken, zodat je als particulier verplicht bent om via hen een afspraak in te boeken, met de nodige kosten, of een boete moet betalen", zegt Lindsy.

"Super, dat online reservatiesysteem, dat moest al veel langer van toepassing zijn. Niets dan voordelen, weinig nadelen", zegt Antoine.

"Niet iedereen heeft een pc, en ik kan er niet mee werken. Nu corona voorbij is, zou men naar de normale diensten moeten teruggaan. En als je telefoneert, zijn alle lijnen bezet", laat Jozef weten.

"Bij mij is de autokeuring tot nu altijd perfect verlopen. En klantonvriendelijk? Ook niet. Maar je hebt altijd vervelende mensen waar het nooit goed voor is", stelt Nicole.

"Geen probleem mee gehad, ik vind het reserveren gemakkelijk en vaak kan je zelfs nog eerder binnen. En je krijgt een melding via e-mail als je reservatiedatum eraan komt", laat Cathérine weten.

"Je krijgt je uitnodiging, maar als je een afspraak wil maken, is alles al volzet. En de eerstvolgende afspraak die vrij is zou te laat zijn. Dus aanschuiven maar, en dat heeft vier uur geduurd", schrijft Alice.

"Een maand op voorhand online een afspraak maken, en alles zit vol. Ik ben helemaal naar Turnhout gereden voor een afspraak op de vervaldag zelf, om een boete te vermijden. Dit moet toch echt beter kunnen", vindt Ann.

"Ik heb geen problemen ondervonden met het online reservatiesysteem. En waar ik mijn wagen laat keuren, zijn ze heel vriendelijk", schrijft Inge.