Jan Bakelants ziet heel groot gevaar voor Wout van Aert

door: BVDO
Jan Bakelants
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert heeft voor 2024 de lat bijzonder hoog gelegd. Onze landgenoot wil scoren in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Wout van Aert ging dit jaar voor een totaal andere voorbereiding dan andere jaren. Zo snoeide hij enorm in het aantal crossen dat hij deze winter in het veld reed.

De bedoeling was duidelijk. Onze landgenoot wou later in het voorjaar frisser zitten dan andere jaren, om zo voluit te kunnen gaan voor de overwinning in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Jan Bakelants vertelde in Wielerclub Wattage dat hij nog maar net contact had via Facetime met Wout van Aert. “Hij klonk en zag er goed uit. Ik verwacht veel van hem”, vertelt Bakelants.

Van Aert laste de voorbije weken een hoogtestage in op Tenerife. Dat moet hem normaal helpen, maar kan volgens Bakelants ook een groot gevaar zijn.

“Het nadeel van dat soort voorbereiding is dat er geen inloopperiode is. Als je 2 koersen voor de Ronde (de E3 en Waregem) rijdt, daarna de Ronde zelf en Roubaix, dan is het er maar beter direct op. Het zou leuk zijn om iets mee te nemen voor de Ronde.”