Mathieu van der Poel krijgt stevige kritiek: "Beter je mond houden"

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

De chicane voor het Bos van Wallers in Parijs-Roubaix zorgt voor veel discussie. Mathieu van der Poel is geen voorstander en krijgt daar kritiek voor. 

Om de snelheid voor het Bos van Wallers te verlagen pakt de organisatie van Parijs-Roubaix uit met een chicane net voor de kasseien. De renners moeten zo net voor de kasseistrook nog drie scherpen bochten nemen. 

Daardoor zou de snelheid bij het begin van het Bos van Wallers zakken van zo'n 65 km/u naar 30 km/u. De kans op valpartijen zou daardoor sterk verminderen. Mathieu van der Poel twijfelt echter of de chicane veiliger zal zijn. 

"De chicane gaat het volgens mij gevaarlijker maken dan het al was. Als je het Bos in 20ste positie inreed, dan zat je nog altijd goed. Als je de chicane in 20ste positie aansnijdt, dan sta je stil", zei de wereldkampioen bij Het Nieuwsblad. 

Yves Lampaert is wel voorstander van de chicane, al stelt hij ook dat het nog beter moet. "Maar ik ben al blij dat er iéts verandert. Wie hier tegen is, zou beter zijn mond houden", klinkt het scherp.