Loredana stelt teleur met haar 'Eurosong'-nummer: Deze bekende zanger velt vernietigend oordeel

door: LHX
Loredana
Afbeelding bron: Eén

Zeven artiesten maken kans om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Vanavond zullen we weten wie er wint.

Bij de zeven artiesten die meedoen aan 'Eurosong 2023' zijn er twee die al heel wat bekendheid genieten: The Starlings en Loredana De Amicis. Je zou kunnen denken dat ze daardoor een voorsprong hebben, maar veel hangt uiteraard af van de song die ze brengen.

Die lijkt bij Loredana verrassend genoeg ondermaats te zijn. Dat vind toch alvast Alex Callier, de zanger die in 2021 met Hooverphonic deelnam aan het Songfestival.

"Ik vind haar song veel te voor de hand liggend", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws. "Ik vind haar stem er niet bovenuit springen. Eerlijk gezegd denk ik niet dat we hiermee echt kans maken."

Ook voormalig Ultratop-directeur Sam Jaspers is niet onder de indruk. "Dit soort dancenummers zijn tijdens de wedstrijd wel plezant om de sfeer erin te houden, maar dat is het dan ook", klinkt het bij hem. "Als we dit sturen, denk ik zelfs dat we niet door de halve finale geraken."