Angst voor gevolgen van voorstel Frank Vandenbroucke over vaccinaties

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Er wordt gevreesd dat de verplichte vaccinatie die minister Frank Vandenbroucke wil opleggen aan het zorgpersoneel sommige personeelsleden uit de zorg zal doen stappen.

"Ik ben het helemaal eens met de verplichting van de vaccinatie voor het zorgpersoneel. Ik ben daar voor. Ik denk dat de geesten intussen ook gerijpt zijn", zei Vandenbroucke maandag (lees hier meer).

Katrijn Van Rossem, directrice van woonzorgcentrum Magnolia in Jette, denkt dat dit een goed idee is, maar vreest wel voor mogelijke gevolgen.

"Ik denk dat dit voor de bescherming van onze bewoners en voor de hele maatschappij een goede zaak zou zijn", zei Van Rossem op Radio 1.

"Ik maak mij wel zorgen over de praktische uitvoering ervan. Omdat we toch wel zien dat een aantal personeelsleden zich niet wenst te laten vaccineren en daar erg strikt in is."

"Ik vrees dat we dan personeelsleden gaan verliezen. Dat ze liever uit de zorgsector stappen dan zich te laten vaccineren. Dat zou enorm spijtig zijn, want iedereen weet dat er op het terrein een enorm tekort is aan handen, en zeker aan verpleegkundigen."