Brussels burgemeester reageert na mensenmassa op Grote Markt afgelopen weekend

door: MRO
Philippe Close
Afbeelding bron: Twitter

Afgelopen weekend was het ontzettend druk op de Grote Markt in Brussel. Het wordt bang uitkijken naar de heropening van de winkels. Brussels burgemeester Philippe Close (PS) lanceert alvast een boodschap aan de bevolking.

"Zaterdag kwamen jullie met duizenden naar het centrum. Ik begrijp dat het moeilijk is zich in te houden, dat velen de Grote Markt en de prachtige kerstboom willen bezichtigen."

"Ik moet jullie eraan herinneren dat we de maatregelen absoluut moeten blijven volgen en al onze inspanningen niet teniet mogen doen. We moeten onze verantwoordelijkheid opnemen voor de gezondheid van iedereen."

De burgemeester kondigt aan dat de toegang tot de Grote Markt beperkt zal worden. "We zullen een filtersysteem installeren rond de Grote Markt zodat iedereen die zich op de Grote Markt wil begeven kan genieten van een veilige ervaring."

Heropening winkels

Dinsdag openen ook de niet-essentiële winkels de deuren opnieuw. Philippe Close roept op om het gezond verstand te gebruiken en vol te houden.

"Vanaf dinsdag zullen de winkels heropenen. Het is belangrijk dat we allemaal ons gezond verstand gebruiken door de maatregelen op te volgen en te doen wat stewards en agenten ons zullen opvolgen."

Dit kan heel vervelend klinken, maar we zijn er bijna. Laten we nu niet stoppen met onze inspanningen. Naast de controles zal de verantwoordelijkheid van eenieder ons helpen efficiënt tegen het virus te strijden."