Brussels burgemeester Close reageert op felle uithaal van Francken: “Hij moet daar echt mee gaan stoppen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) haalde gisteren in Ter Zake fel uit naar Brussel burgemeester Philippe Close (PS). Francken deed dat naar aanleiding van de toestand aan het Maximiliaanpark.

In het Maximiliaanpark zitten opnieuw honderden migranten, net zoals vorig jaar. Volgens Francken laat Close de migranten daar opzettelijk zitten om de N-VA te boycotten. “Hij weigert gewoon om in te grijpen”, luidde het bij Francken.

Philippe Close reageert op de uitlatingen van Francken. “Hij moet stoppen met op sociale media te zitten en zelf zijn werk doen”, klinkt het bij Close in Het Laatste Nieuws. “Het is een gebrek aan inzet van de federale regering die het probleem vormt, want zij komt niet met structurele oplossingen. Ik ben een man van de actie en werk elke dag hard aan oplossingen in mijn stad. Ze zullen geen enkele vergadering over het Maximiliaanpark vinden waar wij niet aanwezig waren.”

De Brusselse burgemeester ziet ook nog een andere reden voor de aanval van Francken. De regering-Michel heeft het plan om het Klein Kasteeltje over te hevelen van centrum-Brussel naar Neder-Over-Heembeek. “Neder-Over-Heembeek is niet de plaats om een asielcentrum op te richten en duizenden vluchtelingen op te vangen. Ik zal alle politieke en juridische middelen gebruiken om me te verzetten tegen de komst van dat centrum.”