Dit is de reactie van burgemeester Close na het ontaarde massaprotest in zijn stad

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De burgemeester van Brussel, Philippe Close (PS), heeft gereageerd na de massamanifestatie zondag die ontaardde in vandalisme en plunderingen.

Het Brussels stadsbestuur had vooraf te kennen gegeven dat het protest zou getolereerd worden. "Het evenwicht tussen het bewaren van de openbare orde, het recht op vrije meningsuiting en het beschermen van de volksgezondheid is zeer delicaat tijdens deze sanitaire crisis", klinkt het bij Philippe Close.

Hij verwijst naar wereldsteden zoals Rome, Londen en Parijs waar mensen net als in Brussel op straat kwamen. "De 10.000 deelnemers waarvan bijna iedereen een mondmasker droeg, hebben hun boodschap vredevol en rustig gebracht en geprobeerd zo goed mogelijk de sanitaire regels te respecteren."

Straffeloosheid wordt niet getolereerd in Brussel

De burgemeester benadrukt dat hij politie onmiddellijk opdracht heeft gegeven om de relschoppers uit elkaar te drijven en op te pakken. Hij wil dat er streng wordt opgetreden tegen de relschoppers.

"Het is nu aan het gerecht om streng op te treden. De stad Brussel stelt zich burgerlijke partij en zal de relschoppers ook vervolgen met GAS-boetes. Straffeloosheid wordt niet getolereerd in Brussel."