Annelies Verlinden en collega's in rouw: "Tragisch verlies"

door: STS
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Vanuit de politiek komen er woensdag heel wat rouwbetuigingen voor de Brusselse brandweerman die afgelopen nacht om het leven kwam.

De brandweerman probeerde met zijn collega's een brand te blussen in het voormalige Sheraton hotel, maar liet daarbij het leven (lees er hier meer over).

"Bij de brandweer spreek je niet over collega’s, wel over familie. De Brusselse brandweer verliest vandaag een dierbaar familielid", schrijft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) op Twitter.

"Veel sterkte gewenst aan de naasten van het slachtoffer en veel moed aan alle collega’s om door te blijven gaan na dit tragische verlies."

Shock en rouw

Ook de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) drukte zijn medeleven uit: "Het is met verbijstering dat ik het overlijden verneem van een brandweerman. Ik kon onlangs in de Marollen nog zien hoe efficiënt en toegewijd ze zijn. Mijn steun gaat naar zijn collega’s en mijn deelneming aan de familie van het slachtoffer."

Brussels staatssecretaris Pascal Smet (Vooruit) schrijft: "De Brusselse brandweer is in shock en in rouw. Afgelopen nacht verloren we een brandweerman in een brand in het Sheraton hotel. Ik betuig mijn innig medeleven aan zijn familie. Mijn gedachten zijn bij hen. Wij zullen zijn teamleden en collega's zo goed mogelijk steunen."