Cafébazin krijgt twee keer politie over de vloer na koffietje op eigen terras

door: BVDO
café terras
Afbeelding bron: Unsplash

Een cafébazin heeft aan den lijve ondervonden hoe groot de onverdraagzaamheid geworden is. In één weekend kreeg ze twee keer een politiecontrole na klachten uit de buurt. 

De vrouw zat zelf op het terras van haar café ‘De Paardenstal’ in het Nederlandse Oudenbosch koffie te drinken. De vrouw woont samen met haar man boven het café. 

De buitenruimte van haar huis is ook het terras van het café. “De poort is gewoon dicht, het terrasmeubilair van het café is allemaal weggehaald. Dan mag ik toch wel gewoon met mijn man buiten zitten?”, zegt de vrouw aan De Stentor. 

De politie controleerde het hele café, maar stelde niks verkeerds vast. De volgende dag kwamen haar kleinkind op bezoek en ook toen tipte iemand de politie over het feit dat het café open was. “Iemand had de politie gebeld en gemeld dat er klanten waren. Maar we zijn toch écht gesloten, misschien moet ik dat maar op een bordje zetten en dat aan de poort hangen.” 

De vrouw plaatste een melding op de Facebookpagina van haar zaak, speciaal gericht aan buurtbewoners, dat ze gesloten is. “Dat mensen dan de politie bellen als ik met mijn man buiten zit, daar voel ik me niet prettig bij. Ik voel me bekeken in mijn eigen huis.”