Problemen met vaccinaties blijven: “Ook al is het je beurt nog niet, ga toch maar”

door: BVDO
coronavaccin
Afbeelding bron: Vasilis Asvestas / Shutterstock.com

De problemen met de oproepingen om gevaccineerd te worden blijven aanslepen. Heel wat mensen krijgen een oproep, terwijl het lang nog niet hun beurt is. De problemen worden beetje bij beetje opgelost.

Joris Moonens, woordvoerder van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, vertelt dat er al heel wat fouten in de vaccinatiecentra weggewerkt zijn. Foute adressen zijn een vaak voorkomend probleem. "We gebruiken nu de brieven zoals dat al van in het begin de bedoeling is. We kennen uiteraard wel de officiële domicilie-adressen van de mensen", zegt Moonens in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

In sommige centra wordt gewerkt met eigen reservelijsten, waarop ook mensen staan die eigenlijk toch nog niet aan de beurt zouden zijn. Dat probleem zou verholpen moeten zijn, omdat de reservelijsten nu centraal opgesteld worden.

Wie door een fout toch te vroeg een uitnodiging zou krijgen terwijl hij of zij niet tot het zorgpersoneel behoort, gaat best gewoon op die uitnodiging in. "Je maakt het ons gemakkelijker door gewoon in te gaan op de uitnodiging, ook al is het eigenlijk je beurt nog niet en zou je voor 'voordringen'. Ga dan gewoon toch”, besluit Moonens.