Vrouw doodgebeten door 'zwerfhond' die ze wilde helpen: "Het is een nachtmerrie"

door: STS
Slachtoffer
Afbeelding bron: Facebook.com/profile.php?id=100003447926933

Een bejaarde vrouw is op tragische wijze omgekomen nadat ze aangevallen werd door een agressieve hond die ze in huis had genomen.

De 67-jarige Anne uit het Verenigd Koninkrijk had tijdens haar verblijf in het Spaanse Macastre een pitbull meegenomen naar haar vakantiehuis. Het dier zag er slecht en ondervoed uit en de vrouw dacht dat het om een hongerige zwerfhond ging.

Een dierenarts die ze bezocht waarschuwde haar en gaf haar de raad het dier niet in huis te nemen. Ze negeerde die waarschuwing en nam 'Choccy' in huis. Vier dagen later viel de hond haar aan. De vrouw liep ernstige verwondingen op aan haar hoofd en aan haar armen.

Buren alarmeerden de politie nadat ze geschreeuw hoorden. De agenten moesten de hond doodschieten om ambulanciers doorgang te kunnen geven tot bij het slachtoffer. De vrouw overleed de dag nadien in het ziekenhuis.

"Ze hield van dieren en kon het niet over haar hart krijgen om Choccy op straat te zetten", vertelde de dochter van het slachtoffer aan The Sun.

"Het was nooit de bedoeling om de hond te houden, maar de dierenasielen zaten vol. Ze zorgde voor hem tot ze iemand anders kon vinden. En nu is dit gebeurd, het is een nachtmerrie."

Het dier bleek geen zwerfhond te zijn. Ondanks het ontbreken van een chip, kon de politie de identiteit van de eigenaar achterhalen. De 35-jarige man wordt nu verdacht van doodslag. Hij mocht geen pitbulls of andere honden houden die in Spanje te boek staan als "mogelijk gevaarlijk", na eerdere overtredingen.