Bewaar dit voedsel nooit in de diepvriezer: Verhoogde kans op voedselvergiftiging

Het is altijd handig om een diepvriezer in huis te hebben. Je kan er heel wat in bewaren, maar het is ook wel opletten geblazen. Je kan niet alles in de diepvriezer bewaren.
Het is handig om een diepvriezer in huis te hebben, maar er zijn wel een paar dingen die je beter niet in de vriezer bewaart. Zuivelproducten zoals volle melk, yoghurt, room en zachte kazen, zoals brie of camembert, zijn daar voorbeelden van. Bij het bevriezen scheiden de vetten en vloeistoffen zich, wat resulteert in een korrelige of geschifte structuur, waardoor ze ongeschikt worden voor consumptie.
Ook gerechten met saus op basis van maïzena of gelatine zijn niet ideaal voor de diepvriezer, omdat ze hun dikte verliezen bij het ontdooien en waterig worden, wat de smaak aantast.
Eieren in hun schaal zijn eveneens geen goed idee voor de diepvriezer. Tijdens het bevriezen zet de inhoud van het ei uit, wat de schaal kan laten barsten en de eieren kwetsbaar maakt voor bacteriën, terwijl ze ook hun versheid verliezen, wat het risico op voedselvergiftiging vergroot.
Door deze tips in acht te nemen, kun je voorkomen dat je voedsel bederft in de vriezer. Er kan dus heel wat in de diepvriezer bewaart worden. Het blijft wel zaak om alert te blijven!