Groot misverstand over voedsel in de diepvriezer: Wat heel wat mensen denken klopt niet

Er is een groot misverstand over voedsel in de diepvriezer. Daar wordt heel wat over gezegd. Wat veel mensen denken klopt echter niet.
Veel mensen denken dat voedsel dat ze bewaren in de diepvries altijd goed blijft. Dat is echter niet het geval. Voedsel in de diepvriezer blijft niet oneindig goed.
Voedsel in de diepvriezer bederft niet op dezelfde manier als voedsel in de koelkast. Bij diepvriesvoedsel merk je dat de kwaliteit na verloop van tijd afneemt. Het voedsel verliest aan smaakkwaliteit door vriesbrand.
Vriesbrand en uitdroging kunnen optreden wanneer het voedsel niet goed verpakt is. Het is aan te raden diepvrieszakjes, bakjes en labels te gebruiken om de houdbaarheid te bewaken.
Hier zijn enkele richtlijnen voor het bewaren van voedsel in de diepvriezer
Rauw vlees en gevogelte: 6 tot 12 maanden (afhankelijk van het soort)
Gaar vlees en kliekjes: 2 tot 3 maanden
Vis: 2 tot 6 maanden
Groenten en fruit: 8 tot 12 maanden
Brood en gebak: 1 tot 3 maanden