Restaurant laat klanten extra betalen als ze hun bord niet leeg eten

door: BVDO
Horeca - restaurant
Afbeelding bron: Pexels (Archieffoto)

Wie in Begijnendijk in een nieuwe brasserie zijn bord niet leeg eet, moet twee euro extra betalen. Dat doet het restaurant om voedselverspilling tegen te gaan.

Het nieuwe restaurant ‘Anders’ biedt klanten de mogelijkheid om de hele avond ongelimiteerd eten te bestellen voor 42,95 euro. Het all you can eat-concept is geen onbekende in ons land, maar wie zijn bord niet leeg eet zal extra moeten betalen.

“Op het menu staan in totaal 65 gerechten. Het zijn Vlaamse klassiekers zoals stoofvlees of vol-au-vent, maar ook sushi, pizza en lasagne”, vertelt de uitbater aan VRT Nieuws.

“De enige limiet die de klanten krijgen, is dat ze per bestelronde maximaal 2 gerechten kunnen bestellen. Enkel als ze hun bord leegeten, mogen ze iets bijbestellen. En wie zijn bord niet leegeet, betaalt 2 euro extra.”

De man baat al een restaurant in Kasterlee uit met hetzelfde concept en zegt daar nog nooit de extra prijs te hebben moeten aanrekenen.

“Ik wil vooral tegengaan dat mensen misbruik maken van het concept en volle borden eten laten staan. Als mensen het niet lusten, wordt de rest van het gerechtje vaak doorgegeven aan de andere mensen die aan tafel zitten”, voegt hij er nog aan toe.