Na schedelbreuk baby: Onthaalmoeder blijft bij verhaal, maar wetsdokter trekt heel andere conclusie

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De onthaalmoeder uit Kessel-Lo waarbij een baby een schedelbreuk opliep, is vrijgelaten. Het onderzoekt loopt echter verder.

Bij de 33-jarige vrouw deed zich een ernstig incident met een zes maanden oude baby voor. Het kind liep een schedelfractuur op.

Over hoe dat kon gebeuren, lopen de meningen uiteen. "De vrouw werd dinsdag uitvoerig audiovisueel verhoord door de politie. Zij blijft bij haar oorspronkelijke verklaring", meldt het Leuvense parket.

Volgens de vrouw viel de baby met het hoofdje op de verzorgingstafel, liet het parket eerder al weten. "Maar volgens de bevindingen van de wetsdokter is deze verklaring niet compatibel met de verwondingen die het meisje opliep."

"Wij vorderden een gerechtelijk onderzoek wegens opzettelijke slagen en verwondingen. De onthaalmoeder werd woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, waar zij opnieuw haar aanvankelijke verklaring bevestigde."

De vrouw werd in voorlopige vrijheid gesteld, mits naleving van voorwaarden. "Het onderzoek zal verdergezet worden onder leiding van de onderzoeksrechter, om de ware toedracht van de gebeurtenissen te achterhalen."