Opgelet als je nu telefoontje krijgt met dit nummer: "Hang onmiddellijk op!"

door: STS
Smartphone - bellen - oplichting
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er zijn fraudeurs aan het werk die zich uitgeven als Card Stop. Ze bellen met een nummer dat begint met '04'. Het betalings- en transactiedienstenbedrijf Worldline somt enkele belangrijke veiligheidsregels op om niet in de val te trappen.

"Card Stop zal nooit proactief kaarthouders opbellen om ze op de hoogte te brengen van frauduleuze transacties", benadrukt Worldline.

"Accepteer daarom geen oproepen waarin wordt gevraagd om actie te ondernemen namens Card Stop. Dit zijn frauduleuze oproepen die bedoeld zijn om persoonlijke gegevens te verkrijgen. Hang onmiddellijk op!"

"Geef nooit je pincode of andere bankcodes door via telefoon, mail, sms of sociale media. Wij, als beheerder van Card Stop, of banken, zullen nooit om dit soort informatie vragen."

Wie toch in de val is getrapt volgt volgens Worldline best zo snel mogelijk het volgende stappenplan: blokkeer je kaart onmiddellijk door Card Stop te bellen op 078/170.170. Neem contact op met je bank. Verander je codes. Dien een klacht in bij de politie.