Politie zoekt deze verdachte van diefstal met geweld in Antwerpen

door: MRO
opsporing
Afbeelding bron: Federale politie

De politie is op zoek naar getuigen die kunnen helpen bij de opsporing van een verdachte van diefstal met geweld. De diefstal vond plaats op 3 mei 2023 in Antwerpen.

De verdachte stal om 16.43 uur schoenen uit een schoenenwinkel in Hopland in Antwerpen. Hij vluchtte weg toen een winkelmedewerker hem achtervolgde, in de richting van de Kolvenierstraat. Hij stak de Meir over en liep H&M binnen, maar kwam al snel weer buiten.

Een neef van de winkelmedewerker merkte de verdachte op om 17.03 uur en hield hem tegen ter hoogte van metrostation Opera. De verdachte haalde een mes boven. Een voorbijganger wilde tussenkomen en werd in de hand gesneden met het mes.

De verdachte vluchtte verder met het mes in het metrostation. Hij wandelde rond in Antwerpen en werd het laatst opgemerkt omstreeks 17.44 uur in de Sint-Paulusstraat. Hij was met de trein van Brussel naar Antwerpen gekomen.

"De verdachte is tussen 18 en 20 jaar oud, tussen 1m65 en 1m70 groot en normaal gebouwd. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkerblauwe jas van het merk “Adidas”, een donkerblauwe jas met kap en een grijze streep over de borst, een donkerblauwe jeans met scheuren, een zwart hoofddeksel, zwarte schoenen en een zwart tasje. Hij sprak Nederlands", zo luidt de persoonsbeschrijving.

Wie informatie heeft over deze zaak kan contact opnemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300. Via deze link leest u het opsporingsbericht van de politie.