Politieagenten zwaar onder de indruk van wat hen overkwam: "En toen volgde een kopstoot"

door: STS
Politie patrouilleert in Antwerpen
Afbeelding bron: Photonews

Er heeft zich een geval van geweld tegen de politie voorgedaan. De agenten werden onophoudelijk uitgescholden en een van hen kreeg een kopstoot.

De Antwerpse politie had een melding gekregen inzake een groep jongeren die in en rond een wagen lachgas gebruikten. Dat gebeurde op een parking naast het Straatsburgdok-Noordkaai.

Ter plaatse troffen de agenten vier Nederlandse mannen van tussen de 19 en de 25 jaar oud aan. Er werden zes lachgasflessen en een aantal ballonnen aangetroffen.

"Tijdens de tussenkomst van de agenten en de inbeslagname van de lachgasflessen vonden twee van de aanwezige mannen het nodig om de politiecontrole te verstoren. Er werd gescholden en de inspecteurs werden gefilmd, waarbij de gsm van de mannen tot in het gezicht van de politie geduwd werd."

"Ook werd er geprobeerd het uitschrijven van een verslag te verhinderen door voor de laptop te gaan hangen."

Kopstoot

"Gezien het gedrag van de twee mannen werd besloten hen bestuurlijk aan te houden. Eén van de twee werd hierop agressief en diende overmeesterd te worden. Ondertussen bleef hij onophoudelijk schelden en vond hij het nodig alle politiemedewerkers en passanten te beschimpen."

"Toen hij in de combi werd geplaatst deelde hij bovendien een kopstoot uit aan een inspecteur. Hij mocht gaan kalmeren in het cellencomplex en zal verhoord worden over de feiten."