Wie weet wie dit is? Politie zoekt man die slachtoffer verdoofd en bestolen heeft

door: BVDO
Misdaad Antwerpen verdoofd en bestolen
Afbeelding bron: Federale politie

Op donderdag 8 oktober 2020 werd het slachtoffer tijdens een afspraakje verdoofd en bestolen door een man die hij enkele dagen voordien had leren kennen via de datingapp Grindr. De federale politie doet een oproep wie de man kent.

De man zei dat hij Jason heette, 37 jaar was, uit Panama kwam maar momenteel even bij zijn zus in Schoten verbleef. De twee mannen besloten om af te spreken. 

Op donderdag 8 oktober om 21.20 uur belde de zogenaamde 'Jason' aan bij het appartement van het slachtoffer in Deurne. De twee mannen hebben zich in de zetel gezet en het slachtoffer heeft een fles wijn geopend. De verdachte bood een stukje chocolade aan en schonk een tweede keer de glazen wijn in. Wat er daarna gebeurd is, kan het slachtoffer zich niet meer herinneren. 

Terwijl het slachtoffer bewusteloos in het appartement lag, doorzocht de verdachte zijn spullen en stal hij een tablet van het merk Samsung, een gps, een schoudertas, buitenlands geld, een flesje parfum en een keukenweegschaal. Waarschijnlijk goot hij ook nog de fles wijn leeg en spoelde hij de glazen af om zijn sporen uit te wissen. 

Pas om 3.20 uur ’s nachts verliet de verdachte het appartement. Hij wandelde via de Oude Bosuilbaan naar de Jan Welterslaan en de Bisschoppenhoflaan in de richting van het centrum van Antwerpen. 

Het slachtoffer was zo zwaar verdoofd dat hij pas twee dagen later besefte wat er was gebeurd.