Meer angst voor klimaatopwarming na de overstromingen? "Rampen zijn van alle tijden"

door: MRO
Overstroming - wateroverlast
Afbeelding bron: Photonews

De overstromingen van vorige week hebben voor enorm veel menselijk leed en materiële schade gezorgd. De dodentol blijft oplopen. 

Experten waarschuwen dat Vlaanderen een kwetsbaar gebied is en verwijzen in dat opzicht naar onze bevolkingsdichtheid. Wij vroegen onze lezers of ze meer angst hebben voor de klimaatverandering na de recente overstromingen. Een greep uit de reacties.

"Totaal niet! Nu zijn er veel minder overstromingen dan vroeger. En natuurrampen zullen er altijd zijn, klimaatverandering of niet. De klimaatverandering houden wij niet tegen. We kunnen het alleen versnellen. Doorheen het bestaan van de aarde hebben er steeds klimaatveranderingen plaat gevonden. We gingen van een ijstijd naar een tussenijstijd en omgekeerd en zo is het al vele jaren en niets zal of kan dat veranderen."

"Rampen zijn van alle tijden. Mensen gaan nu ook bouwen waar vroeger geweten was dat het geen goede grond of locatie was."

"God heeft deze bol niet gemaakt voor 8 miljard mensen. Dat is het enige probleem."

"Ja. Ik ben bang als ik eraan denk wat ons nageslacht nog te wachten staat want het is 5 na 12 en onomkeerbaar."

"Dat is de natuur. Hoe meer je toe bouwt en bouwt langs waterlopen en als laag gelegen gebieden niet mogen of kunnen water ontvangen, dan zal dit nog meermaals gebeuren in een mensenleven."

"Heb vooral angst dat ze nog meer geld gaan sturen naar het buitenland om daar de klimaatverandering aan te pakken. Wij zullen ondertussen verzuipen."

"Nee, want dit is wat ze mensen weer willen doen geloven. En wie denk je dat het plaatje weer mag betalen? Juist ja de arme werkende mens."