Weerman David Dehenauw geeft duidelijk antwoord: “Of er een hittegolf in de lucht hangt?”

door: PMN
David Dehenauw
Afbeelding bron: Photonews

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zomer. De komende dagen kan de temperatuur lokaal nog naar 30 graden gaan. Goed insmeren is wel de boodschap.

Een hogedrukgebied slaat zijn tenten op boven ons land. De temperaturen kunnen zo de hoogte inschieten. “Maar vanaf vrijdag en zaterdag komen er onweersbuien”, merkt weerman David Dehenauw op in Het laatste nieuws.

Het maakt dat we volgende week geen zomerweer meer hebben. "We krijgen dan nu en dan een bui met 21 graden in het centrum van het land”, gaat Dehenauw verder. “Maar we belanden niet in een lagedruk zoals dat de voorbije acht maanden voortdurend het geval was.”

Weerman David Dehenauw zegt dat er de komende drie weken zeker geen hittegolf zal zijn

Volgens de weerman krijgen we volgende week “vrij gemiddeld weer”. De gemiddelde temperatuur zal dan 21 graden bedragen, terwijl we nu normaal recht hebben op 23 graden.

Dehenauw laat zich ook uit over een mogelijke hittegolf. “Die gaat er zeker de eerste drie komende weken niet zijn”, merkt hij op. “Gezien de vele neerslag van de voorbije tijd is de bodem doorweekt. Dat verhindert dat de temperaturen hoog kunnen oplopen.”

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp