Koning Filip op date met deze Bekende Vlaming

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Vlaamse journaliste Lynn Wesenbeek, ook bekend van Royalty, mocht een paar jaar geleden dineren met de koning. Dat legde ze vanmorgen uit bij Sven Ornelis en Anke Buckinkx op Qmusic. De journaliste heeft sindsdien veel sympathie voor hem gekregen.

Lynn legt uit dat het op haar vakantie in Egypte gebeurde. "Ik herinner mij dat ik op een gegeven moment, in februari 1999, in het Winter Palace in Luxor, onder de douche stond."

"Ik kreeg plots telefoon van één van de adviseurs van de toen nog kroonprins Filip. Die adviseur vroeg me of ik naar beneden kon komen omdat de kroonprins me graag wou spreken. Dus ging ik met mijn halfnatte haar naar beneden en toen vroeg kroonprins Filip om samen te eten. We hebben dan samen met ons twee gedineerd en dat is me altijd bijgebleven. Ook omdat je dan echt de mens achter de publieke figuur leert kennen.”

Ze was heel erg onder de indruk. "Ze zijn heel eenzaam geweest, onze koningskinderen. Dat bleek tijdens het gesprek ook wel, dat daar toch iets misgelopen is in die familie.”