Pieter De Crem wil absoluut zijn uittredingsvergoeding ontvangen: Dit enorme bedrag komt er dan bij op zijn bankrekening

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Ontslagnemend minister van Buitenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) kondigde vorige week aan dat hij toch niet in het federale parlement zal zetelen. Hij stond zijn zitje af aan iemand anders.

Door zijn ontslag ontvangt Pieter De Crem wel een uittredingsvergoeding van maar liefst 390.000 euro. Of hij die ook zal krijgen hangt af van de volgende regering. Die zal nu moeten beslissen of zijn vertrek als ‘onvrijwillig’ valt te beschouwen.

Het Laatste Nieuws merkt op dat De Crem wel minister van Buitenlandse Zaken blijft en daar ook nog steeds een loon voor ontvangt. Als zijn opdracht afloopt, wil De Crem zich naar eigen zeggen volop concentreren op zijn taak als burgemeester van Aalter.

Daar ontvangt hij een loon van zo’n 5.600 euro per maand voor. Dat zou wel combineerbaar zijn met zijn uittredingsvergoeding. De Crem zou die uittredingsvergoeding ook kunnen weigeren, maar dat wil hij niet.