Minister Ben Weyts post verwerpelijke beelden: “De arrogantie van deze vrouw is schokkend”

bron: RINGtv
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) heeft op de sociale media beelden gepost van een vrouw die afval dumpt aan een glascontainer in zijn gemeente Beersel. “De arrogantie van deze sluikstorter is schokkend”, schrijft Weyts erbij.

Op de beelden die dateren van april is te zien hoe een vrouw haar wagen parkeert aan een glasbol in Huizingen, een deelgemeente van Beersel. Ze laadt er wat rommel uit en dumpt die vervolgens achter de glasbol. Het gaat onder andere om enkele parasols.

“Het containerpark is nog geen kilometer verder”, schrijft Weyts boos. “De beelden werden ongecensureerd bezorgd aan de politie.”

Hij doet een oproep om sluikstorters strenger te bestraffen. “De boetes moeten verhoogd worden. Vandaag zijn die via het GAS-reglement beperkt tot 350 euro. Intercommunales moeten nog meer inzetten om sluikstorters te betrappen met camera’s. Boete-opbrengsten vloeien terug naar intercommunale zodat het systeem zichzelf betaalt.”

“Het systeem moet focussen op de overtreders”, vindt Weyts. “Dat lijkt me veel beter dan nieuwe systemen uitvinden die in de praktijk vooral de goede leerlingen bestraffen, zoals vuilnisbakken wegnemen omdat ze zogezegd een ‘aanzuigeffect’ zouden hebben of de invoering van statiegeld. Er zijn nog altijd gemeenten die sluikstorten niet opgenomen hebben in het GAS-reglement. Onvoorstelbaar!”

 

Tags ben weyts