Stroom van transmigranten op deze plaats in ons land niet meer onder controle: “Politie voelt zich onveilig neemt drastisch besluit”

bron: RTV
door: PMN
Afbeelding bron: RTV
Het dreigt helemaal te ontsporen op de snelwegparking langs de E 34 op de grens met Vosselaar en Lille. De oorzaak zijn de vele transmigranten.

De mensensmokkelaars die de transmigranten begeleiden worden agressiever en zijn zelfs gewapend. Eind vorige maand was er nog een steekpartij in de buurt van de snelwegparking en dinsdagavond krijgt de politie dan weer melding van mensen die er gewapend rondlopen.

“Sinds de parking in Postel gesloten is, komen er meer transmigranten naar die parking”, stelt Luc Breugelmans van de socialistische vakbond vast bij RTV. “Dit heeft ook conflicten tot gevolg. Er worden vaker messen en wapens aangetroffen. Voor de agenten wordt het zo een stuk gevaarlijker. Wij dringen er toch op aan om er voortdurend twee patrouilles te laten staan.”

Al twee jaar staat er een interventieteam van de politie van Turnhout aan de parking, als afschrikmiddel. Maar nu vinden de bonden dat er meer inzet nodig is. “De agenten voelen zich niet meer veilig en willen acties ondernemen”, gaat Breugelmans verder. “Er is al overleg bezig."