Man steekt zijn liefdesrivale koelbloedig nadat die seks heeft gehad met zijn vrouw: Advocaat vraagt verrassende strafmaat

bron: ATV
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Een 59-jarige heeft zich in vieze papieren gewerkt. Er wacht hem een celstraf.

De feiten dateren van 12 april in de Van Maerlantstraat in Antwerpen. De man zegt dat zijn vriendin hem vroeg om naar hun studio te komen. Toen hij daar aankwam trof hij een man in onderbroek aan in het bed van zijn vriendin, staat te lezen bij ATV.

Het slachtoffer zou daarop gezegd hebben: “Ik heb seks gehad met je vriendin.” De man haalde daarna en stak het slachtoffer neer. Maar zijn verhaal klopt totaal niet met de vaststellingen.

Uit die vaststellingen blijkt dat het slachtoffer kleren aan had toen hij werd neergestoken. Hij had ook twee messteken en niet één. De vriendin van de dader ontkende ook dat ze hem uitgenodigd heeft. . Ze zei dat hij jaloers was, omdat ze met het slachtoffer had afgesproken en dat hij de deur had ingebeukt. Het slachtoffer betwistte dat hij een mes had genomen en zei dat de beklaagde hem had aangevallen, toen hij wilde vertrekken.

Onweerstaanbare drang
Toen de speurders de dader opnieuw confronteerde met de getuigenissen, zei hij het zich allemaal niet goed meer te kunnen herinneren. Volgens zijn advocate werd haar cliënt overmand door emoties. Zij pleitte onweerstaanbare drang en vraagt dan ook de vrijspraak. 

De man riskeert in het andere geval een gevangenisstraf van 40 maanden want het openbaar ministerie is het niet eens met de stelling van de advocate. De rechter velt op 27 september een vonnis.