Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani maakt zich zorgen: “Als je ziet wat extreemrechts aanricht in Vlaanderen”

bron: Radio 1
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Sp.a is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Huidig voorzitter John Crombez besloot om de handdoek in de ring te gooien na de slechte resultaten op verkiezingsdag.

Mohamed Ridouani, burgemeester van Leuven, wordt aanzien als een goede opvolger. Al wil Ridouani niet de nieuwe voorzitter van Sp.a worden, ondanks dat zijn naam vaak genoemd wordt. “Ik vind het een hele eer”, reageert hij op Radio 1.

“Bij ons in de partij mag je die twee niet combineren. En als ik dan moet kiezen, kies ik om burgemeester van Leuven te blijven. Ik heb een sterk mandaat gekregen van de Leuvenaars en ik beloofde al om er werk van te maken. Dat ga ik niet zomaar laten staan. Dit is mijn droomjob.”

Al had Ridouani voorzitter kunnen worden en die cumulregel weer kunnen afschaffen. “Maar zo zit ik niet in elkaar. Dan ga ik ook weer een hele polemiek veroorzaken”, bedenkt de burgemeester van Leuven zich.

Extreem rechts
“De partij gaat door een heel moeilijke periode. Er moet een ploeg gevormd worden die zich rond de voorzitter zet. Ik ben vandaag helaas de enige burgemeester van een centrumstad in Vlaanderen. Ik wil een progressief Vlaanderen die openstaat voor iedereen. Als je ziet wat extreemrechts aanricht, is meer dan ooit nood aan leiderschap.”

“Het verhaal van extreemrechts werkt verdelend. Mijn partij moet nu een nieuw verhaal brengen dat een antwoord biedt."