Jan Jambon is heel duidelijk: "Heeft niets met het Vlaams Belang te maken"

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jan Jambon kon vandaag zijn regeerakkoord voorstellen. In dat regeerakkoord worden de regels voor nieuwelingen in ons land behoorlijk strenger.

Dat de regels strenger worden voor nieuwelingen, is de stempel van het Vlaams Belang volgens sommigen. Zo moeten ze onder meer betalen voor een inburgeringscursus en het bijhorden examen. 

Toekomst minister-president Jan Jambon (N-VA) zegt dat dit regeerakkkoord niet de vingerafdrukken draagt van het Vlaams Belang. "Dat heeft in geen geval iets te maken met Vlaams Belang", zegt hij aan VRTNWS. 

"Dit is wat wij met drie partijen samen willen. Het ticket om hier binnen te geraken zal wat duurder zijn. Maar eens je binnen bent en je komt om je te integreren in onze maatschappij, dan gaan we je warm onthalen. Wie hier net aankomt moet zich inburgeren, Nederlands leren en onze waarden kennen."

"Een coalitie van de verliezers? We hebben alle drie de verkiezingen verloren, maar we hebben wel een ruime meerderheid binnen het parlement. Samen vertegenwoordigen we een ruime meerderheid van de Vlamingen?"