Koen Geens geeft koning Filip weinig hoop: "Tegen dan een regering hebben gaat niet lukken"

bron: Het Laatste Nieuws/Radio 1
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip heeft Rudy Demotte (PS) en Geert Bourgeois (N-VA) aangesteld als zijn perforateurs. Zij moeten het pad effenen naar een nieuwe federale regering.

N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover zegt dat er nog veel werk voor de boeg is bij Radio 1. "Het kan zijn dat de Vld parallel onderhandelingen heeft gevoerd met de PS, maar de toestand blijft ver van een oplossing. De gesprekken die er geweest zijn (met de PS) hebben hun nut gehad, maar er moet nog aardig wat werk gepresteerd worden”, citeert Het Laatste Nieuws hem. "Ik vertel geen geheim dat de PS en N-VA met behoorlijk verschillende programma’s naar de verkiezingen zijn gegaan."

Open VLD-onderhandelaars Alexander De Croo en Gwendolyn Rutten zeiden de voorbije dagen dat ze optimistisch zijn over de gesprekken tussen PS en N-VA. "Die staan veel verder dan iedereen denkt", luidt het uit die hoek.

Alexander De Croo zei zelfs dat we tegen 1 december al een nieuwe federale regering kunnen hebben. Al wordt hij nu wel teruggefloten door Koen Geens (CD&V). “Voor Kerstmis lijkt me een huzarenstuk. Ik denk eerder begin 2020. Mijn partij wil absoluut een paars-gele coalitie waarbij N-VA en PS samen de toekomst van ons land uittekenen en een zevende staatshervorming op het einde van de legislatuur voorbereiden.”