“N-VA en PS hebben een akkoord gevonden over federale regering”

bron: Newsmonkey
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er beweegt niet veel op federaal gebied. Koning Filip stuurde preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) op pad. Zij moeten kijken of er akkoord mogelijk is tussen hun partijen.

Het blijft intussen opvallend stil. ‘Het valt op hoe weinig mensen enige hoop zien in het hele proces van de federale onderhandelingen. Werkelijk niemand in de Wetstraat die z'n eerlijke gedachten geeft over de situatie, heeft een werkbare route om uit de impasse te raken’, bedenkt de redactie van Newsmonkey zich.

Al krijgen enkele partijen het wel op hun heupen. SP.A -fractieleider   Meryame Kitir dreigt er zelfs al mee om niet met de préformateurs te praten als er niet serieus gewerkt kan worden. Al liggen de partijen niet wakker van haar boodschap.

In de wandelgangen heerst er zenuwachtigheid bij Open VLD. Zij willen heel graag een paars-gele coalitie. De partij blijft positief over de gesprekken en heeft zelfs verrassend nieuws. "Het is eigenlijk rond, al twee weken geleden is het beslecht", luidt het daar. ‘Maar hoe geloofwaardig is dit’, vraagt men zich nog luidop af.