Anuna De Wever barst in tranen uit: “Allemaal de schuld van Belgische politici”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Eén
Anuna De Wever kregen gisteren geen goed nieuws te horen. De klimaatconferentie COP25 van de Verenigde Naties gaat niet door. Door de aanhoudende protesten in gastland Chili besloot de president daar om het hele gebeuren af te gelasten.

Het nieuws kwam hard aan bij Anuna De Wever en de 35 andere klimaatjongeren op de zeilboot. Hun reis lijkt nu een maat voor niets te zijn geworden. Anuna De Wever barstte zelfs in tranen uit. “Het is een zware schok”, citeert Het Nieuwsblad haar. “Niet alleen maar voor mij, maar voor alle klimaatactivisten hier aan boord.”

“We zijn nu al vier weken onderweg. Het is alsof we van de ene mislukking in de andere vallen. En daarmee bedoel ik niet ons eigen falen, maar de mislukkingen van onze politici die hun verantwoordelijkheid voor het klimaat nog altijd niet nemen.”

De groep vaart nu naar Brazilië. “We gaan de lokale bevolking bezoeken in stukken afgebrand regenwoud. Er staan ook ontmoetingen gepland met natuurbeschermingsorganisaties en traditionele leiders, onder wie indianenchef Raoni. Zo willen we de aandacht vestigen op de rampzalige situatie van het regenwoud en tonen dat er een generatie klaarstaat om de strijd te voeren voor de klimaatcrisis.”