Crombez heeft een duidelijke boodschap voor N-VA: “Sluit ze een weekend op en laat ze het uitvechten”

bron: Radio 1
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
John Crombez vraagt zich af of N-VA überhaupt wel in de regering wil stappen. Zelf stelt Crombez een interim-regering voor op basis van de regionale coalities.

“De tijd is op”, zegt Crombez. “Eigenlijk zou je moeten zeggen: sluit ze een weekend op in Poupehan en los het op.” John Crombez, voorzitter van sp.a ergert zich mateloos aan de oorlog tussen N-VA en PS. 

“Ik begin me daarbij af te vragen: heeft de N-VA niet beslist om niet in de regering te stappen? Hun doel is toch om federaal te blokkeren en het land te splitsen? De N-VA zegt dat het confederalisme er moet komen. Dat is geen houding van een partij die een oplossing zoekt om te regeren”, stelt hij in het interview.

“Als dat niet zo is, dan moeten ze dat zeggen en kunnen er andere dingen bekeken worden”, aldus de sp.a-voorzitter in De Ochtend op Radio 1. Naast een paars-groene regering is er volgens Crombez nog een andere scenario mogelijk. Namelijk een interim-regering met een afspiegeling van de regionale regeringen. “Zo leg je ook meer gewicht bij de regio’s”, klinkt het. 

Maar in elk scenario lijkt er wel een probleem te zitten. Het gevaar met de interim-regering is dat Ecolo niet aan tafel wil gaan met N-VA.