Er staan wel degelijk dingen van Vlaams Belang in regeerakkoord: “Deze punten uit hun plan voert men zelfs gewoon uit”

bron: Knack
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams minister-president Jan Jambon wel niet gezegd hebben dat er punten van het Vlaams Belang overgenomen zijn in het regeerakkoord. VLD’er Vincent Stuer doet dat wel.

Bij de recente verkiezingen was Vincent Stuer tweede opvolger op de Europese Open VLD-lijst. Vandaag werkt hij in het Europees Parlement als woordvoerder van de Nederlandse links-liberale partij D66.

“Om het met Motörhead te zeggen: dit regeerakkoord is dansen met de duivel. Iemand als Bart Somers is zich daar ook volledig van bewust. Dat deze regering punt één uit het 70 puntenprogramma van het Vlaams Blok uitvoert en uit Unia stapt, zegt genoeg. Wat ons is overkomen in de regering-Michel moet ons wakker houden”, is Stuer duidelijk in Knack. 

“De N-VA kan ook de regering-Jambon helemaal doen verzuren. Dat gezegd zijnde, ik sta achter deze berekende gok. Op één voorwaarde: dat we elke dag het gevecht aangaan. We moeten elke dag binnen én buiten de regering het tegenovergestelde doen en zeggen van wat het radicaalrechtse geweten van Theo Francken wil. Men zegt weleens dat de partijen geen verhaal meer hebben, maar ze hebben er eigenlijk twee nodig."