Politie Antwerpen geschrokken van ophefmakende plannen die jongeren hebben in de stad: “Dit waren ze van plan met de winkels in de buurt”

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: ATV
De Antwerpse politie heeft naar eigen verontrustende berichten ontdekt. De berichten kwamen van een groep jongeren.

De groep jongeren had vrijdag afgesproken om winkels in de buurt van De Meir te plunderen. Dat staat vandaag te lezen in Gazet van Antwerpen. De plannen waren ook heel concreet. Er werd afgesproken om vrijdag te verzamelen in de buurt van de Meir en de De Keyserlei. “Ze hadden plannen om van daaruit een of meerdere winkels te plunderen”, legt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie uit.

De aanstoker bleek een jongen van 16 jaar te zijn. Hij werd vrijdagmiddag al aangehouden. De politie liet niets aan het toeval over. In de vooravond werd gestart met verscherpt toezicht op enkele winkels in de Antwerpse binnenstad. Daarvoor kreeg de politie de steun van de mobiele eenheid, het hondenteam, interventieteams en de federale politie.

“Jongeren die in aanmerking kwamen voor de actie werden aangesproken, bevraagd over hun intentie en gecontroleerd”, aldus Bruyns. Zo werden er nog eens zeventien jongeren aangehouden. Ze mochten ‘s avonds weer beschikken nadat hun ouders hen kwamen afhalen.

Burgemeester Bart De Wever reageerde ook al op de gebeurtenissen. “Het is uiteraard erg verontrustend dat jongeren dit soort gedrag vertonen. Die trend zien we jammer genoeg ook in andere grotere steden. Het spreekt voor zich dat alle jongeren die opgepakt werden, nauwgezet opgevolgd zullen worden”, aldus De Wever.

“Gezien de jeugdige leeftijd van enkele arrestanten komt ook de ouderlijke verantwoordelijkheid in beeld. De politie neemt ondertussen alle maatregelen die nodig zijn om de veiligheid te verzekeren. Dankzij de alertheid en de kordate actie van ons korps bleef in coördinatie met het parket de rust in de binnenstad verzekerd. Onze lokale politie verdient daarvoor alle lof.”

Tags antwerpen