Zus van 14-jarige jongen is geschokt door Antwerpse politie na oproep om winkels aan De Meir te plunderen: “Geen reden om zoiets te doen bij mijn broer”

bron: De Morgen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vrijdag kon de Antwerpse politie een alarmerende oproep onderscheppen. Er werd opgeroepen om winkels in de buurt van de Meir te plunderen.

Achter de oproep zat allicht een 16-jarige jongen. Hij is opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst. De politie arresteerde ook nog eens 17 andere jongens die op de verzamelplaats waren. Er wordt nagegaan of zij gehoor wilden geven aan de oproep.

De Antwerpse politie heeft ook een 14-jarige jongen aangehouden. De zus van de jongen is geschokt. “Er is geen enkel bewijs dat mijn broer van plan was om die winkels te plunderen”, zegt ze in De Morgen. “Dan is er ook geen enkele reden om hem te arresteren.”

Maar volgens de politie hebben ze wel degelijk redenen om de jongen aan te houden. “Bij meerdere jongeren specifieke zaken werden aangetroffen die verwezen naar de raids”. De politie gaat echter niet in op individuele dossiers.

Tags antwerpen